Речта на украинския президент Володимир Зеленски в Конгреса на САЩ не

...
Речта на украинския президент Володимир Зеленски в Конгреса на САЩ не
Коментари Харесай

Зеленски очаквано не успя да спечели републиканците в Конгреса

Речта на украинския президент Володимир Зеленски в Конгреса на САЩ не донесе нищо ново, сподели сенатор Ерик Шмит, републиканец от Мисури, след срещата, която се организира при закрити врата, писа The New York Times.

" Все още са същите остарели неща. Няма нищо ново ", сподели той.

Републиканецът от Канзас Джери Моран сподели, че Зеленски е дал да се разбере, че Украйна ще " продължи да се бори " без спомагателна помощ от Съединени американски щати.

Той разкритикува съпартийците си, които блокират отпущането на средства за Киев, като назова поддръжката " нужна " за отбрана на суверенитета на Украйна. " Мисля, че в действителност, в случай че бяхме дали подобаващата помощ по-рано, щяхме да сме в по-добра позиция. Днес Украйна би била в по-добра позиция ", счита Моран.

Председателят на Камарата на представителите републиканецът Майк Джонсън сподели след среща със Зеленски, че администрацията на Байдън би трябвало да даде повече детайлности за това по какъв начин ще бъдат употребявани парите.

" Това, което администрацията на Байдън наподобява желае, са милиарди спомагателни долари без подобаващ контрол, без ясна тактика за победа и без нито един от отговорите, които съгласно мен се дължат на американския народ ", сподели Джонсън след срещата със Зеленски.

Други републиканци се съмняват дали спомагателната помощ ще помогне на Украйна да победи Русия след лятната атака, която не съумя да докара до ясни триумфи.

" Знам, че всички желаят Украйна да завоюва, но не виждам това в картите ", сподели сенаторът републиканец Рон Джонсън.

Някои републиканци, изключително тези с най-близки връзки с някогашния президент Доналд Тръмп, се опълчват на повече помощ за Украйна и питат за целите на войната и по какъв начин се харчат парите на Съединени американски щати. Те споделят, че всички спомагателни пари би трябвало да бъдат съчетани с промени в имиграционната политика - извънредно разделящ въпрос в политиката на Съединени американски щати.

" Единственият човек, който е най-щастлив сега от задънената улица в Конгреса, е Владимир Путин. Той се радва на обстоятелството, че граничната политика на Доналд Тръмп саботира военната помощ за Украйна ", сподели водачът на Демократическата партия в Сената Чък Шумър.

Говорителят Джонсън сподели, че няма да предприеме дейности, до момента в който Сенатът не одобри законодателство. " Умолявам ги за работата им, тъй като времето е незабавно и желаеме да създадем вярното нещо ", сподели той пред кореспонденти.

Наближавайки зимата, с десетки хиляди мъртви украинци, зейващ бюджетен недостиг и съветски прогрес на изток, Зеленски моли Вашингтон да даде по този начин нужната поддръжка.

Носещ черна блуза и маслиненозелен панталон, Зеленски беше посрещнат с продължителни овации, когато влезе в среща при закрити врата с американски сенатори, а водачите на демократите и републиканците в камарата дадоха обещание поддръжката си, заключи " Ройтерс ".

Украинският президент счита, че срещата в Конгреса е минала в " другарска и откровена " атмосфера.  " Разказах на сенаторите за настоящата сигурност и енергийна обстановка в Украйна и значимостта на поддържането на жизненоважна американска поддръжка. Отговори на въпросите им ", написа той в канала си в " Телеграм ".

Републиканците управляват долната камара на Конгреса, Камарата на представителите. Те приканват да се даде повече финансиране за отбрана на личните граници на Съединени американски щати, вместо за помощ за Украйна, Израел и Тайван, като по този начин блокират пакета от 160 милиарда $, пожелан от Байдън и демократите.

Американските сенатори не съумяха да реализират единодушие по този план от септември, а на 7 декември той не съумя да събере нужния брой гласове за утвърждение. Вашингтон предизвести, че без утвърждение на в допълнение финансиране средствата за поддръжка на Украйна ще свършат до края на годината. Ръководителят на кабинета на украинския президент Андрей Ермак призна, че Киев може да бъде победен без помощта на Съединени американски щати. Politico също написа, че съществуващите запаси от средства на Украйна ще стигнат единствено до края на декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР